Recenzie: De Neînvins – Laura Hillenbrand (Unbroken)

Recomand! Povestea lui Louis Zamperini, maratonist olimpic și aviator în Al Doilea Război Mondial care a supraviețuit timp de 47 zile fără mâncare sau apă după prăbușirea bombardierului său în Oceanul Pacific. Cartea cuprinde și experiența de coșmar a lagărelor japoneze după ce a ajuns să fie pescuit de aceștia.

Deși văzusem inițial filmul “Unbroken” regizat de Angelina Jolie, nu aveam de gând sâ cumpăr cartea, dar întâmplarea a făcut săintru într-o librărie unde am dat peste aceasta și din curiozitate am început să o răsfoiesc.

Modul în care descrie Laura Hillenbrand evenimentele te face să nu-ți mai dorești să lași cartea din mână și să duci la capăt pe nerăsuflate. Doar după câteva secunde am și hotărât că trebuie neapărat să o citesc și n-am fost dezamăgit deloc, dimpotrivă, a devenit chiar una din cărțile mele preferate, iar Zamperini un model care a demonstrat că omul poate trece aproape prin orice atâta timp cât are atitudinea corespunzătoare.

Poveștile din lagăr sunt pline de violență, cruzime și evenimente tragice care chiar te vor pune pe gânduri știind că toate astea s-au întamplat cândva. Este genul de carte care te face să vezi cu alți ochi viața, te face să uiți de toate problemele tale sau să reduci considerabil gravitatea cu care le privești acum. O recomand cu sinceritate!

P.S. Chiar și  Laura Hillenbrand este o eroină după ce, luptându-se cu boala encefalomielită mialgică (sindromul oboselii cronice), a reușit să scrie această carte, având în vedere că a necesitat o muncă grea constând în ani de studiu, interviuri etc.

Puteți vedea aici poze ale câtorva pagini.

neinvins (2)neinvins (4)neinvins (3)

Cartea mai are și 8 pagini cu poze reale din viața lui Zamperini.

neinvins (5)neinvins (6)neinvins (7)

Uite și o poză cu eroul nostru la 81 ani (1998) purtând torța olimpică în Japonia și la o cursă de la sfârșitul aniilor ’30.

ldzmp (sursa foto:www.historyvshollywood.com)

Trailer film: 

Recomand să citiți cartea, este mult peste nivelul filmului, mult mai aproape de realitate.

Cartea o găsești în următoarele magazine:

De neinvins_coperta_intoarce_pagina

LIBRIS (transport gratuit)

CĂRTUREȘTI

ELEFANT

BOOK-LAND

LIBRARIE.NET

eMAG

BOOKCITY

OKIAN (varianta in engleza)

LibHUMANITAS

Dacă ți-a plăcut recenzia te invit la un like/share/comment

Robo Veres

Adauga un comentariu

comments

Un comentariu la „Recenzie: De Neînvins – Laura Hillenbrand (Unbroken)

  • decembrie 15, 2015 la 9:43 am
    Permalink

    Uitandu-ma pe internetul din Romania uite ca am aflat pe pagina dumeavoastra.
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe aceasta pagina si va doresc cat mai mult succes!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul protejat cu drept de autor!