Acum citesc:
[tp_product id=”204727470″ feed=”158″]
[tp_product id=”196845232″ feed=”158″]
[tp_product id=”209293573″ feed=”158″]
[tp_product id=”203907639″ feed=”158″]
[tp_product id=”203167743″ feed=”158″]
[tp_product id=”194468367″ feed=”158″]
[tp_product id=”204336310″ feed=”158″]
[tp_product id=”193977413″ feed=”158″]
[tp_product id=”108868289″ feed=”158″]
Visul lui Machiavelli – Christophe Bataille
Cu stăruință, am ajuns până pe la mijlocul romanului, după care mi-am pierdut răbdarea și, biruit, am așezat cartea pe raft lângă Un veac de singurătate, care, într-un mod asemănător, a fost o dezamăgire – însă, pe cea din urmă, chiar dacă este de 3-4 ori mai voluminoasă, măcar am reușit să o finalizez.
Metamorfoza si alte povestiri – Franz Kafka
Ferma Animalelor – George Orwell
Ferma animalelor este o satiră politică făcând referire la pata neagră din istoria omenirii, unde, sub dominația stalinistă, milioane de oameni au fost manipulați și transformați în sclavi, trăgând comunismul la cele mai josnice condiții de trai, în care, aflați într-o continuă teroare și foamete, au plătit cu prețul vieții aproximativ 15 – 20 milioane de victime. Unii istorici, la raportul celor 26 de ani de conducere al Uniunii Sovietice, îl declară pe Stalin cel mai mare criminal din istorie, ceilalți susțin că acest titlu i se atribuie lui Hitler.
Baieții Isteți: Asalt pe Wall Street – Michael Lewis
Lectura parcursă este una care te informează. Dacă îți plac subiectele financiare sau cele despre tehnologie, ori poveștile despre Wall Street, această carte își merită banii. Deși, mai mult sau mai puțin, toți suntem influențați oarecum de piețele financiare și ar fi indicat să cunoaștem circulația banilor în această lume (punctez faptul că este vorba despre o carte de actualitate și nu una pe care să o păstrezi neapărat în bibliotecă pentru a o da nepoților peste câțiva ani).
Zile liniștite la Clichy – Henry Miller
Dacă ar fi să compar cu viața reală, aș putea zice că ar fi genul acela de trăire în care ai o decepție în dragoste în urma căreia toată afecțiunea și încrederea simțite vreodată se dispersează și se ascund treptat undeva în adâncul tău – doar câte un indezirabil val venit dinspre țărmul amintirilor nostalgice mai are vreo putere de a le mai răscoli – proces care transformă următoarele persoane intrate în viața ta în niște simple cifre – și pur și simplu nu-ți mai pasă.
Viata acestui baiat – Tobias Wolff
Cartea este scrisă în forma unui roman , experiența băiețelului, o copilărie din anii 1950, este diversă – de la confruntări cu alți copii, profesori, tați și condiții, până la gânduri sau planuri de a păcăli sistemul și, în final, intenția de a fugi departe, de a evada. Năzdrăvăniile lui – uneori însoțite de mult tupeu – par să condimenteze lectura, însă, ca să fiu sincer, povestea în sine nu m-a impresionat foarte tare, dar per total mi-a prins bine această experiență. Din biografii și memorii o să ai mereu ceva de învățat, autorii acestor lucrări au pus suflet și au presărat înțelepciuni acumulate printre rânduri, iar tu, ca cititor, o să ai mereu posibilitatea de a descoperi noi perspective de a vedea viața sau lucrurile din jur.
Viața pe un peron – Octavian Paler
Cartea, în primele aproximativ 70 de pagini, m-a ținut foarte captivat, însă în următoarele pagini și-a mai pierdut ușor din farmec, dar nu atât de mult încât să o las deoparte, deși în acest timp aveam un program destul de încărcat.
O citești, te concentrezi și meditezi în același timp. Cam așa ar trebui să sune manualul de utilizare, cu avertizarea că poate răscoli amintiri sau te poate pune pe gânduri, depinde de experiențele de viața prin care ai trecut până în acel moment.
Concert in memoria unui inger – Eric-Emmanuel Schmitt
Acest volum, per ansamblu, este unul care te face să conștientizezi mai mult prioritățile din viață, să înțelegi mai bine persoanele din jur și motivele pentru care un om se poate schimba în orice clipă. Și, poate, cel mai important, iți deschide ochii asupra faptului că fiecare individ este și acționează diferit, în funcție de evenimentele ori experiențele acumulate în viață. Oricum, acest volum de nuvele iți oferă cel puțin o temă de gândire.
Amintiri din casa mortilor – F.M. Dostoievski
Povestea vietii mele (Casanova) –
Aprofundându-l puțin, descoperi că romanul este unul complex, iar subiectul principal nu este doar lupta așa cum pare la prima vedere, ci este perspectiva de a conștientiza lumea sau propria persoană din alt unghi: una din care poți vedea cum lucrurile deținute pot ajunge să te dețină sau una în care îți dai seama că nu merită să-ți mai faci griji pentru toate nimicurile – asta deoarece conștientizezi faptul că timpul este prețios și viața ți se scurge-n fiecare clipă. De asemenea, o lecție importantă ar fi vizualizarea faptului că, după ce pierzi tot, poți să fii liber să faci ceea ce dorești cu adevărat fără a avea ceva care să te mai rețină.
Pe scurt: această carte nu este pentru oricine. Dacă ți-aș recomanda-o mi-ar crește șansa să fiu înjurat în stilul limbajului Bukowski, dar dacă totuși te hotărăști s-o cumperi și să o citești până la final, bineînțeles cu intenția de a vedea dincolo de obscenități, poți descoperi în spatele autorului sătul de societate și cu sentimentele bine mascate, un om în care de fapt urlă singurătatea, ca într-un sfârșit să fie domolit de tăcere prin urme de speranță și resemnare.
O mie noua sute optzeci si patru – George Orwell
Acest roman, împărțit în trei capitole, cuprinde multă creativitate, suspans și emoții, iar ceea ce o face specială este dominația realismului de la un capăt la altul și care poate avea un impact major asupra perspectivei din care vezi societatea sau clasa politică. Mi-a adus aminte de cartea lui Franz Kafka – ”Procesul”.
În concluzie, pot spune că această carte merită să fie citită sau, mai bine zis, TREBUIE să fie citită. NEAPĂRAT!
Portretul lui Dorian Gray – Oscar Wilde
Cărțile au ceva specific lor, de exemplu poți să citești un pasaj cu posibilitatea de a te opri și medita asupra textului, sau să revii în altă zi la același pasaj și să găsești un înțeles diferit. În orice caz neapărat de citit cartea înaintea vizionării filmului, asta dacă nu vrei să pierzi toată frumusețea poveștii.
ACEST ROMAN MERITĂ CITIT, ANALIZAT ȘI RECOMANDAT.
Biografia romanizată care reia cei șaisprezece ani dramatici din viața lui Vincent Van Gogh. O recomand deoarece te învață să înțelegi și să apreciezi arta, subliniază puterea perseverenței, dar și ce înseamnă lupta cu singurătatea și, poate cel mai important, te învață că frumusețea înseamnă adevăr, chiar dacă acest adevăr este de cele mai multe ori crud.
Memorii ale unui batran crocodil – Tennessee Williams
Citind cartea vedem cum Williams ne prezintă evenimentele, sărind de la prezent la trecut, având grijă să nu plictisească cititorul, fiind conștient de umorul său negru.
„Cei mai mulți dintre dumneavoastră aparțineți la ceva ce vă oferă stabilitate: o familie, o poziție socială definită, o implicare într-o organizație, un mijloc sigur de existentă. Eu, însă, trăiesc ca un țigan nomad, sunt un fugitiv. Se pare că nici un loc nu mă mai poate cuprinde, nici măcar propria mea piele.”
Romanul este foarte complex, cu multe personaje descrise uneori până la cel mai mic detaliu, cu scene realiste și care au întorsături neașteptate, cu analize psihologice bine gândite…
Probabil faptul că romanul „Procesul” nu a fost niciodată finalizat, deși are un capitol care încheie povestea, a făcut cititul cărții mai greoi, m-a făcut să împărtășesc zbuciumul acuzatului, chiar ajungând să-mi doresc la fel de mult ca și el să existe o scăpare. În mod misterios în ziua în care acesta împlinește 31 de ani își achită pedeapsa cu un cuțit în inimă, răsucit de doua ori, și este lăsat să moară „Ca un câine! spuse el, și era ca și cum rușinea ar fi trebuit să-i supraviețuiască”.
Deși pare ilogic și de condamnat o astfel de idee, lectura tinde să te conducă spre a fi de acord cu personajul, și anume că moartea era singura șansă de a evada
Batranul si marea-Ernest Hemingway
Este o lectură simplă, dar completă, pe care am parcurs-o cu plăcere și ușurință (cartea având 173 pagini). Aceasta m-a dus uneori cu gândul la Pescărușul de Jonathan Livingston.
Monologurile bătrânului accentuează singurătatea, lupta cu greutățile, stăpânirea fricii și demnitatea. În viziunea lui Hemingway, pentru a reuși ai nevoie în primul rând de singurătate.
De Neinvins – Laura Hillenbrands (Unbroken)
Un Veac De Singuratate – Gabriel Garcia Marquez
Crima si pedeapsa – F.M. Dostoievski
Eu Sunt Zlatan. Zlatan Ibrahimovic Impreuna Cu David Lagercrantz
Despre frumusetea uitata a vietii – Andrei Plesu
Il Principe. Principele – Niccolo Machiavelli
Omul in cautarea sensului vietii- Victor E. Frankl
Cleopatra. Povestea fascinanta a ultimei regine a Egiptului – Stacy Schiff
Slefuitorul de diamante. Invatatura budista despre succesul in afaceri si in viata
Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason
Leadership total – Anthony Silard
Exceptionalii. Povestea succesului – Malcolm Gladwell
Cum sa vinzi un homar – Bill Bishop
Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent – Dale Carnegie
Biblia vanzarilor – Jeffrey Gitomer
Despre fericire, viata si multe altele – Dalai Lama
Pierderea virginitatii. Autobiografia – Richard Branson
Lettere copernicane/Scrisori copernicane – Galileo Galilei
Cartea trezirii. Viata lui Buddha – Jack Kerouac
Puterea de convingere – Napoleon Hill
Osho, Vol. 1: Traieste in felul tau
Osho, Vol. 2: Moral, imoral, amoral
Osho, Vol. 3: Credinta, indoiala fanatism
Osho, Vol. 4: Faima, bogatie si ambitie
Osho, Vol. 5: Destin, libertate si suflet
Osho, Vol. 6: Putere, politica si schimbare
Osho, Vol. 7: Calatoria devenirii umane
Osho, Vol. 8: Inocenta, cunoastere si uimire
Screw it, Let’s do it – Lectii din scoala vietii – Richard Branson
Conducta de milioane – Burke Hedges
Atitudinea este totul – Jeff Keller
Curs practic de incredere – Walter Anderson
Uneori castigi, uneori inveti – John C. Maxwell
Liderul poti fi tu – Dale Carnegie
Puterea magica a gandului – David J. Schwartz
Dezvoltare personala pentru oameni isteti – Steve Pavlina
Cele 100 de legi absolute ale succesului in afaceri – Brian Tracy
Psihologia vanzarilor – Brian Tracy
Te-ai nascut bogat – Bob Proctor
Inteligenta sociala – Karl Albrecht
Bondarii nu pot sa zboare – Barry Siskind
Puterea cuvintelor – Hal Urban
Limbajul trupului – James Borg
De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda – Allan Pease, Barbara Pease
Motive pentru a zambi – Zig Ziglar
De la bine la excelent – Zig Ziglar
De la idee la bani – Napoleon Hill
Cine mi-a luat cascavalul? – Spencer Johnson
Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul – Robin S. Sharma
Jocul seductiei – Neil Strauss
Principiul 80/20. Cum sa obtii mai mult cu mai putin – Richard Koch
Vanzatorul de elita – Michael Aguilar
Abilitati de comunicare – Allan Pease , Barbara Pease
Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey
Saptamana de lucru de 4 ore – Timothy Ferriss
Ce-am facut cand am tacut – Andreea Esca
In cautarea fericirii – Bertrand Russell
Tao Te Ching – Calea si Puterea – Lao Tzu
Cum sa faci avere – Donald J. Trump
Nu renunta niciodata! – Donald J. Trump
Cel mai vestit vanzator din lume- Og Mandino
Steve Jobs. Biografie – Walter Isaacson
Pescarusul Jonathan Livingston – Richard Bach
Calea lui Mandela – Richard Stengel
Misterul Regelui. Despre scris – Stephen King