Recenzie: Banii: Stăpânește jocul (Money: Master the game) – Tony Robbins

 

„Sunt doar câteva aspecte care contează cel mai mult în viață: corpul, emoțiile, relațiile și banii.”

Așa cum se poate deduce și din titlu, aceasta este o carte scrisă pentru cei care își doresc libertatea financiară. Chiar dacă informațiile și sfaturile sunt destinate a fi aplicate în sistemul american, sunt idei practice pe care și un investitor obișnuit de la noi sau unul aflat la început de drum le poate considera valoroase.

Nu este o carte în urma căreia să te îmbogățești peste noapte, dar dacă urmărești sistemul de economisire și cel de investiții recomandat de Tony, acestea te pot ajuta pe viitor să-ți asiguri o situație financiară mai bună.

Chiar dacă în mare parte am evitat cărțile și subiectele care discutau despre bursă, acțiuni ș.a.m.d., această carte mi-a schimbat  puțin perspectiva și mi-a trezit interesul asupra acestor lucruri. De asemenea, niciodată, până acum, nu am fost conștient de valoarea reală a investițiilor cu capitalizarea profitului.

Uneori, în cele aproape 800 de pagini, am găsit informații repetitive, dar ele au fost, totuși, în beneficiul meu deoarece, nefiind familiarizat cu subiectele, m-au făcut să înțeleg puțin mai bine ideile și strategiile descrise. Un punct forte al cărții este și faptul că apar multe interviuri sau sfaturi de la 50 dintre cei mai de succes investitori ai lumii care te pot inspira.

„Îți plac surprizele pe care le vrei. Pe cele pe care nu le vrei, le numești probleme! Dar ai în continuare nevoie de ele pentru a-ți forma ceva mușchi în viață. Nu îți poți dezvolta mușchii – sau tăria de caracter – dacă nu ai ceva împotriva căruia să-ți mobilizezi forțele.”

„Lucrul esențial care ne împiedică pe cei mai mulți dintre noi să facem progrese semnificative în viețile noastre nu este dat de limitările altuia, ci mai degrabă de propriile noastre percepții sau opinii care limitează. Indiferent cât de mult succes avem ca ființe umane, indiferent cât de sus ajungem personal, profesional, spiritual, emoțional, există întotdeauna un alt nivel. Și pentru a ajunge acolo, trebuie să fim cinstiți cu noi înșine; sinceri în legătură cu temerile noastre inconștiente.”

„Există evenimente în viețile noastre care ne modelează pentru totdeauna perspectiva asupra lumii. Puncte de reper în călătoria noastră care, indiferent dacă îți dai seama sau nu, ne-au oferit lentilele prin care privim acum lumea. Și ceea ce alegem să permitem acelor evenimente să însemne pentru noi va reverbera în comportamentul nostru și în felul în care luăm decizii pentru restul vieților noastre.”

Tony Robbins este un antrenor motivațional de talie mondială și un instructor financiar de succes. Are abilitatea de a inspira oamenii și de a-i face să se schimbe în mod pozitiv. Pentru mine, cumpărarea și lecturarea acestei cărți a fost o decizie bună.  Și, din câte am înțeles, toate veniturile autorului pentru această carte sunt folosite strict în scopuri caritabile.

Cumpără cartea din următoarele magazine:

LIBRIS

CĂRTUREȘTI

ELEFANT

LIBRARIE.NET

OKIAN (în engleză)

BOOKS-EXPRESS (în engleză)

eMAG

Dacă ți-a plăcut articolul, acordă-i o apreciere, un comentariu sau răsplătește-mi munca cu o distribuire. Mulțumesc anticipat!

Robo Veres

Adauga un comentariu

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul protejat cu drept de autor!