Femeile vor dragoste, iar bărbații sex!

În urma unor comentarii lăsate de mine pe Facebook, care au primit aprecieri și au avut ca rezultat multe cereri de prietenie, m-am hotărât să creez o categorie de dezvoltare personală pe blog și am scris acest articol. Dacă vă place și o să primesc un feedback pozitiv și din partea voastră, pe lângă recenzii, o să mai scriu şi articole de acest gen. Vă pup și aștept reacțiile voastre!


Este simplu. Femeile vor dragoste, iar bărbații sex. Bărbatul a fost creat să-și răspândească ADN-ul, iar femeia să-și crească copilul – motiv pentru care sunt mai sensibile, deoarece au învățat să ofere sentimente, și în același timp să și le recunoască (asta datorită nevoilor copilului). Așa suntem făcuți – nu e vina noastră!

În evul mediu, după ce au început să trăiască împreună, bărbatul pleca dimineața de acasă și se întorcea seara sau când prindea ceva la vânătoare. Rolul lui era să asigure hrană familiei. În acest fel și-a dezvoltat forța fizică și capacitatea de a se orienta în spațiu. Nu avea cu cine să vorbească, chiar dacă pleca cu alți bărbați după hrană, comunicarea lor se limita de obicei la semne – pentru a rămâne în liniște pe teritoriul unde se aflau la vânătoare. Contactul său vizual s-a dezvoltat pe o distanță lungă și pe țintă fixă – trebuia să fie precisă în localizarea prăzii. Acestea sunt motivele pentru care, noi bărbații, preferăm liniștea și suntem concentrați pe un singur lucru. Ne plac competițiile, confruntările și ne place să fim considerați lideri sau oameni puternici. Iar atunci când ne întoarcem acasă cu „prada”, ne place să fim lăudați și vrem să fim primiți ca niște eroi.

 Iar acum să vorbim despre femei. Adevărul este că sunt niște ființe bizare pe care nici cei mai renumiți cercetători din lume nu au reușit să le înțeleagă – și nici nu cred că o să reușească vreodată. Glumesc, bineînțeles!

 Rolul femeilor era de a rămâne în peșteră, iar datoria lor era să-i crească pe cei mici și să aibă grijă de bolnavi sau de cei vârstnici. Comunicarea cu ei era esențială pentru că trebuia să le înțeleagă nevoile, și, pe lângă asta, trebuia să le cunoască foarte bine emoțiile și sentimentele celor din jur ,mai ales a celor mici, deoarece aceștia nu puteau comunica decât non-verbal. Din acestă cauză femeile au avantajul de a se pricepe mai bine la limbajul trupului, știu să ofere dragoste, de aceea au devenit dependente, oarecum, de companie și de atenție. Cum au trăit mai mult în spații limitate, cum este peștera, ele și-au dezvoltat mai mult capacitatea vizuală pe distanțe mici, de aceea sunt experte în depistarea lucrurilor mărunte și sunt foarte bune în a face mai multe lucruri deodată.

 Indiferent dacă ne convine sau nu, și indiferent de anii care o să treacă, aceste lucruri o să rămână în genetica și instinctul omului pentru totdeauna. Asta nu înseamnă că bărbații vor doar sex și femeile doar dragoste. În general, fiecare om are nevoie de ambele, iar măsura este dată de volumul de feminitate sau masculinitate din noi – deoarece de la viață primim din ambele. Exemplu: dacă la un bărbat latura feminină este prea mare, bărbatul poate deveni gay, iar dacă-i într-un volum puțin mai mare ca și la un bărbat normal, dar acceptabil, acesta poate fi înțeles foarte bine de femei.

Un rol foarte important, din punctul meu de vedere, îl are cominicarea dintre cele două persoane. Dar întâi trebuie să cunoști foarte bine modul în care trebuie să comunici și să-ți exprimi dorințele pentru a fi înțeles de cealaltă persoană. Nu poți să vorbești cu un bărbat ca „între fete” sau să-i ticsești capul cu vorbe, când, de fapt, el are nevoie de liniște sau concentrare – la fel cum nu poți să ignori sentimentele ei într-o conversație, când dorește atenție și afecțiune.

Sunt două moduri în care poți deveni mai bun. Primul mod este să cunoști oamenii și să ai relații în care să experimentezi sau să fii atent la ce se întâmplă. Dezavantajul este că îți pot scăpa unele lucruri și până să înveți din greșeli poți pierde oameni pe care chiar i-ai iubit – așa ajungi să suferi și să progresezi, sau să suferi și să numești toate femeile curve sau să-i faci pe toți bărbații porci. Al doilea mod este să studiezi și să citești cărți care să-ți explice comportamentul și psihologia umană. Avantajul acestui mod este că vezi exact unde greșești și unde faci bine, însă aceste lucruri nu valorează doi bani dacă nu le știi aplica și în viața reală.

 Bineînțeles, cursul vieții sau anturajul în care crești și te dezvolți pot influența cele relatate mai sus. Important este să înțelegi cât mai bine comportamentul celuilalt și să înveți să știi când să înclini balanța nevoilor tale spre partea opusă – în acest fel o să ai doar de câștigat și o să primești mai mult respect și devotament din partea partenerului tău.

P.S. Cărțile care m-au inspirat -din câte îmi mai aduc aminte – la scrierea acestui articol sunt:

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit la un like/share/comment

Robo Veres

 

Adauga un comentariu

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul protejat cu drept de autor!