Recenzie: Descoperă-ți Elementul – Sir Ken Robinson

 

Pe Sir Ken Robinson l-am descoperit vizualizând pe YouTube discursul său de le TED talks. Este un reputat lider internațional în domeniul dezvoltării creativității, inovației și al resurselor umane. A colaborat cu multe companii listate în top Fortune 500, cu organizații culturale din întreaga lume, dar și cu guverne din Europa, Asia și Statele Unite. Se prezintă ca un tip carismatic, amuzant și un bun povestitor care reușește foarte repede să atragă simpatia publicului – motiv pentru care, imediat după vizionarea acestui speech, i-am și căutat și cumpărat una dintre cărțile sale.

  Scopul cărții de față este să te ajute în descoperirea talentului sau a pasiunii care să-ți transforme viața în bine. Să găsești acel lucru pentru care să te trezești nerăbdător și motivat dimineața, să fii hotărât să excelezi în acel domeniu, dar, în același timp, să fii și împlinit sufletește cu faptul că-ți urmezi visul sau lucrul care te face fericit.

Recenzie descopera-ti elementul (3)

Autorul ne vorbește despre importanța găsirii Elementului și oferă multe exemple din viața unor oameni care au reușit, pune accent pe legătura dintre succes și atitudine, pe diferența dintre aptitudini și abilități, ne explică cum o parte din dispoziția noastră biologică o moștenim și cum putem să o influențăm, iar fiecare sfârșit de capitol îl așază pe cititor în fața oglinzii lăsându-l cu niște întrebări la care să reflecteze.

„Am spus că, atât cât se poate estima, este posibil să fi existat aproximativ între optzeci până la o sută zece miliarde de oameni (care au trăit vreodată) . Și totuși, fiecare dintre noi este unic și fiecare viață este diferită. Darul condiției umane este faptul că avem adânci resurse creatoare și, prin intermediul lor, ne putem mereu transforma viața, dacă alegem s-o facem. Dacă țintești să schimbi întreaga lume sau lumea ta interioară, limitele îți sunt impuse în egală măsură de imaginația ta și de împrejurările curente în care te afli. Acest fapt a fost adevărat pentru toți oamenii încă de la începuturile istoriei umanității.”

Sunt câteva idei și exemple bune din care poți învăța, însă simpla citire a acestei cărți nu garantează reușita. De fapt, nu cred ca s-a scris sau o să se scrie vreodată o asemenea carte care să-ți asigure succesul, totuși, în timp, lecturarea acestui gen,  împreună cu dorința fermă de a te educa și a prospera, îți va aduce cu siguranță îmbunătățiri în viață.

„În planificarea drumului tău înainte, este important să-ți reamintești cele trei principii esențiale care stau în centrul demonstrației mele. În primul rând, viața ta este unică. Poți să înveți din experiențele altora, dar nu poți și nu trebuie să le reproduci. În al doilea rând, tu îți creezi propria viață și poți s-o recreezi. Făcând acest lucru, cele mai mari resurse de care dispui sunt propria imaginație și modul de percepție a posibilităților. În al treilea rând, viața ta este organică, și nu liniară. Nu poți să planifici în totalitate traseul vieții tale și nici nu trebuie s-o faci. Ceea ce trebuie să planifici sunt următorii pași.”

 

Cumpără cartea din următoarele magazine:

descopera-ti-elementul

LIBRIS (transport gratuit) 

CĂRTUREȘTI

ELEFANT

LIBRARIE.NET

OKIAN

BOOKS-EXPRESS (în engleză) 

BOOKCITY

eMAG

VEGIS

 

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit la un like/share/comment

Robo Veres

Adauga un comentariu

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul protejat cu drept de autor!