365 de zile, 365 de oportunități. Tu ce alegi?

 

A venit și anul 2017. E momentul să-ți stabilești noi obiective, să faci schimbările pe care ți le-ai promis, sau e momentul ca, pur și simplu, să reîncepi sau să continui cu proiectele abandonate anul anterior. În acest an va fi diferit, în acest an am să mă țin de treabă și, cu siguranță, am să reușesc!  Și, motivat de un impuls care nici nu știi de unde vine, nici nu vrei să te gândești la faptul că exact așa a fost și anul trecut.

Oare îți sună familiar? Dacă da, atunci o să te liniștesc spunându-ți că e ceva normal, acest fenomen e înrădăcinat misterios în natura umană. Dacă mergi constant la sală, în ianuarie o să observi multe fețe noi (de obicei renunță în 2-3 luni), la librărie o să fie coadă la raftul cu ”Dezvoltare personală” (în general sfaturile nu sunt puse în aplicare – chiar sperau sa găsească ”Formula magică”, și, după 2-3 cărți în care nu au găsit ceva fenomenal care să fie ușor și să aducă schimbarea peste noapte, ei renunță). Sau aș putea continua cu renunțarea sau schimbarea obiceiurilor cum ar fi: economisitul banilor, fumatul, alcoolul etc.

Adevărul este că fiecare din noi știm cum arată drumul spre succes și care sunt pașii necesari. Dacă vrei să slăbești, știi foarte bine că trebuie să mănânci mai sănătos și să faci mișcare. Nu mai căuta ”pilule magice” sau formule ideale. Poți eventual să apelezi la suplimente nutritive care să te ajute să arzi grăsimile sau care să te ajute să depui masă musculară, dar așa cum spune și denumirea, acestea sunt doar suplimente. Pentru rezultate ai nevoie de disciplină în alimentație și obiceiuri și de mult efort.

Dacă vrei să faci bani, trebuie să înveți cum se fac banii. Poți cumpăra cărți despre afaceri sau poți să mergi la cursuri care vorbesc despre ele. Dacă nu ai bani nici măcar pentru aceste două variante, poți să urmărești tutoriale gratuite pe YouTube. Sunt o grămadă în limba engleză, trebuie doar să tastezi domeniul care te interesează. Nu știi limba engleză? Ce mai aștepți? Învață să vorbești limba engleză!

Exemple:

Duolingo – învață să vorbești o limbă străină (gratuit)

TED.com – discursuri valoroase care te pot inspira

Udemy – cursuri online despre aproape orice domeniu (recomand să începi cu cele gratuite)

Youtube, Google etc.

Încă ești nehotărât cu ce să începi? Îți zic cel mai bun obiectiv care îți poate îmbunătății viața pentru totdeauna: citește în fiecare zi cel puțin 30-50 pagini din domenii diferite (afaceri, psihologie, dezvoltare personală sau ce mai vrei tu, dar neapărat să includă biografii și literatură). Ideea este să citești din domenii diferite, să nu te axezi doar pe un singur domeniu. Uită-te, de exemplu, la cei care citesc doar cărți de dezvoltare personală cum se transformă în niște ”zombi” visători care trăiesc mereu în altă realitate. Biografiile și literatura îți vor vorbi despre fiecare aspect ale vieții și te vor ajuta să înțelegi în profunzime mintea și gândirea umană – din acest motiv cred că sunt cele potrivite pentru dezvoltarea personală. Și viață reală îți oferă lecții valoroase, însă, din păcate, trăiești doar una singură. De ce să nu citești și să înveți din sute sau mii de alte vieți?

Așadar, 30-50 pagini pe zi (dacă ratezi o zi, ”pedepsește-te” în ziua următoare cu 100 de pagini) x 365 de zile = 10950-18250 de pagini. Câte lecții crezi că o să înveți într-un an și în câte asemănătoare situații o să te găsească viața? Crezi că merită și crezi că o să iei decizii mai bune în viitor? Eu zic că da.

Secretul constă în perseverență. Eșecul este doar când te oprești sau renunți de tot. Dacă înveți să mergi mai departe de fiecare dată, îți garantez că vei avea foarte multe de câștigat. Ia-ți o foaie și stabilește-ți obiective îndrăznețe și promite-ți că o să te ții de treabă orice s-ar întâmpla! În momentele grele, atunci când vrei să renunți, gândește-te că dacă renunți la perseverență, atunci renunți la tot. Ce vrei să fii: un laș sau un luptător?

Fiecare zi îți oferă șansa de a fi mai bun, iar cel mai bun moment este să începi acum365 de zile, 365 de oportunități. Tu ce alegi? Mâine sau acum?

 

Dacă ți-a plăcut articolul, acordă-i o apreciere, un comentariu sau răsplătește-mi munca cu o distribuire. Mulțumesc anticipat!

Robo Veres

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul protejat cu drept de autor!