Ce citesc acum

Acum citesc:

[tp_product id=”204727470″ feed=”158″]
[tp_product id=”196845232″ feed=”158″]

[tp_product id=”209293573″ feed=”158″]

[tp_product id=”203907639″ feed=”158″]

[tp_product id=”203167743″ feed=”158″]

[tp_product id=”194468367″ feed=”158″]

[tp_product id=”204336310″ feed=”158″]

[tp_product id=”193977413″ feed=”158″]

[tp_product id=”108868289″ feed=”158″]

 

Visul lui Machiavelli – Christophe Bataille

Cu stăruință, am ajuns până pe la mijlocul romanului, după care mi-am pierdut răbdarea și, biruit, am așezat cartea pe raft lângă Un veac de singurătate, care, într-un mod asemănător, a fost o dezamăgire – însă, pe cea din urmă, chiar dacă este de 3-4 ori mai voluminoasă, măcar am reușit să o finalizez.

visul-lui-machiavelli                  visul lui Machiavelli 800x445

Metamorfoza si alte povestiri – Franz Kafka

metamorfoza100x144

Ferma Animalelor – George Orwell

Ferma animalelor este o satiră politică făcând referire la pata neagră din istoria omenirii, unde, sub dominația stalinistă, milioane de oameni au fost manipulați și transformați în sclavi, trăgând comunismul la cele mai josnice condiții de trai, în care, aflați într-o continuă teroare și foamete, au plătit cu prețul vieții aproximativ 15 – 20 milioane de victime. Unii istorici, la raportul celor 26 de ani de conducere al Uniunii Sovietice, îl declară pe Stalin cel mai mare criminal din istorie, ceilalți susțin că acest titlu i se atribuie lui Hitler.

ferma_animalelor                   Ferma animalelor 800x447 b

Baieții Isteți: Asalt pe Wall Street – Michael Lewis

Lectura parcursă este una care te informează. Dacă îți plac subiectele financiare sau cele despre tehnologie, ori poveștile despre Wall Street, această carte își merită banii. Deși, mai mult sau mai puțin, toți suntem influențați oarecum de piețele financiare și ar fi indicat să cunoaștem circulația banilor în această lume (punctez faptul că este vorba despre o carte de actualitate și nu una pe care să o păstrezi neapărat în bibliotecă pentru a o da nepoților peste câțiva ani).

Baieti_isteti_asalt_pe_wall                   Baietii isteti www.intoarcepagina.ro

Zile liniștite la Clichy – Henry Miller

Dacă ar fi să compar cu viața reală, aș putea zice că ar fi genul acela de trăire în care ai o decepție în dragoste în urma căreia toată afecțiunea și încrederea simțite vreodată se dispersează și se ascund treptat undeva în adâncul tău – doar câte un indezirabil val venit dinspre țărmul amintirilor nostalgice mai are vreo putere de a le mai răscoli – proces care transformă următoarele persoane intrate în viața ta în niște simple cifre – și pur și simplu nu-ți mai pasă.

zile-linistite-la-clichy intoarcepagina                    Zile liniștite la Clichy 800x446

Viata acestui baiat – Tobias Wolff

(citește recenzia aici)

Cartea este scrisă în forma unui roman , experiența băiețelului, o copilărie din anii 1950, este diversă – de la confruntări cu alți copii, profesori, tați și condiții, până la gânduri sau planuri de a păcăli sistemul și, în final, intenția de a fugi departe, de a evada. Năzdrăvăniile lui – uneori însoțite de mult tupeu – par să condimenteze lectura, însă, ca să fiu sincer, povestea în sine nu m-a impresionat foarte tare, dar per total mi-a prins bine această experiență. Din biografii și memorii o să ai mereu ceva de învățat, autorii acestor lucrări au pus suflet și au presărat înțelepciuni acumulate printre rânduri, iar tu, ca cititor, o să ai mereu posibilitatea de a descoperi noi perspective de a vedea viața sau lucrurile din jur.

viata acestui baiat 100x156                              Viata acestui baiat Tobias Wolff 800x445

Viața pe un peron – Octavian Paler 

(citește recenzia aici)

Cartea, în primele aproximativ 70 de pagini, m-a ținut foarte captivat, însă în următoarele pagini și-a mai pierdut ușor din farmec, dar nu atât de mult încât să o las deoparte, deși în acest timp aveam un program destul de încărcat.

O citești, te concentrezi și meditezi în același timp. Cam așa ar trebui să sune manualul de utilizare, cu avertizarea că poate răscoli amintiri sau te poate pune pe gânduri, depinde de experiențele de viața prin care ai trecut până în acel moment.

viata pe un peron100x158                             viata pe un peron intoarcepagina.ro 800x446

 

Concert in memoria unui inger – Eric-Emmanuel Schmitt 

(recenzia aici)

Acest volum, per ansamblu, este unul care te face să conștientizezi mai mult prioritățile din viață, să înțelegi mai bine persoanele din jur și motivele pentru care un om se poate schimba în orice clipă. Și, poate, cel mai important, iți deschide ochii asupra faptului că fiecare individ este și acționează diferit, în funcție de evenimentele ori experiențele acumulate în viață. Oricum, acest volum de nuvele iți oferă cel puțin o temă de gândire.

concert in memoria unui inger 100x151                               Concert in memoria unui inger Intoarcepagina 800x445

Amintiri din casa mortilor – F.M. Dostoievski 

(recenzia aici)

amintiri-din-casa-mortilor                              Amintiri din casa mortilorA

Povestea vietii mele (Casanova) – Giacomo Casanova 

(recenzia aici)

casanova                              casanova 800x446

Fight club – Chuck Palahniuk

(recenzia aici)

Aprofundându-l puțin, descoperi că romanul este unul complex, iar subiectul principal nu este doar lupta așa cum pare la prima vedere, ci este perspectiva de a conștientiza lumea sau propria persoană din alt unghi: una din care poți vedea cum lucrurile deținute pot ajunge să te dețină sau una în care îți dai seama că nu merită să-ți mai faci griji pentru toate nimicurile – asta deoarece conștientizezi faptul că timpul este prețios și viața ți se scurge-n fiecare clipă. De asemenea, o lecție importantă ar fi vizualizarea faptului că, după ce pierzi tot, poți să fii liber să faci ceea ce dorești cu adevărat fără a avea ceva care să te mai rețină.

fight-club                                Fight club recenzie pozaA

Femei – Charles Bukowski 

(recenzia aici)

Pe scurt: această carte nu este pentru oricine. Dacă ți-aș recomanda-o mi-ar crește șansa să fiu înjurat în stilul limbajului Bukowski, dar dacă totuși te hotărăști s-o cumperi și să o citești până la final, bineînțeles cu intenția de a vedea dincolo de obscenități, poți descoperi în spatele autorului sătul de societate și cu sentimentele bine mascate, un om în care de fapt urlă singurătatea, ca într-un sfârșit să fie domolit de tăcere prin urme de speranță și resemnare.

femeibukowski                                Femei - Bukowski 800x445

O mie noua sute optzeci si patru – George Orwell 

(recenzia aici)

Acest roman, împărțit în trei capitole, cuprinde multă creativitate, suspans și emoții, iar ceea ce o face specială este dominația realismului de la un capăt la altul și care poate avea un impact major asupra perspectivei din care vezi societatea sau clasa politică. Mi-a adus aminte de cartea lui Franz Kafka – ”Procesul”.

În concluzie, pot spune că această carte merită să fie citită sau, mai bine zis, TREBUIE să fie citită. NEAPĂRAT!

o-mie-noua-sute-optzeci-si-patru                                O mie noua sute optzeci si patru – George Orwell intoarcepagina 800x445

Portretul lui Dorian Gray – Oscar Wilde

(recenzia aici)

Cărțile au ceva specific lor, de exemplu poți să citești un pasaj cu posibilitatea de a te opri și medita asupra textului, sau să revii în altă zi la același pasaj și să găsești un înțeles diferit. În orice caz neapărat de citit cartea înaintea vizionării filmului, asta dacă nu vrei să pierzi toată frumusețea poveștii.

ACEST ROMAN MERITĂ CITIT, ANALIZAT ȘI RECOMANDAT.

portretul-lui-dorian                             portretul lui Dorian GrayA

Bucuria vietii – Irving Stone 

(recenzia aici)

Biografia romanizată care reia cei șaisprezece ani dramatici din viața lui Vincent Van Gogh. O recomand deoarece te învață să înțelegi și să apreciezi arta, subliniază puterea perseverenței, dar și ce înseamnă lupta cu singurătatea și, poate cel mai important, te învață că frumusețea înseamnă adevăr, chiar dacă acest adevăr este de cele mai multe ori crud.

bucuria-vietii                              Bucuria vietii - irving stone 88x445

Memorii ale unui batran crocodil – Tennessee Williams 

(recenzia aici)

Citind cartea vedem cum Williams ne prezintă evenimentele, sărind de la prezent la trecut, având grijă să nu plictisească cititorul, fiind conștient de umorul său negru.

„Cei mai mulți dintre dumneavoastră aparțineți la ceva ce vă oferă stabilitate: o familie, o poziție socială definită, o implicare într-o organizație, un mijloc sigur de existentă. Eu, însă, trăiesc ca un țigan nomad, sunt un fugitiv. Se pare că nici un loc nu mă mai poate cuprinde, nici măcar propria mea piele.”

memorii-ale-unui-batran-crocodil                             memorii-tennessee williamsA

Idiotul- F.M. Dostoievski

(recenzia aici)

Romanul este foarte complex, cu multe personaje descrise uneori până la cel mai mic detaliu, cu scene realiste și care au întorsături neașteptate, cu analize psihologice bine gândite…

idiotuldostoievski                             idiotul dostoievski 800x445

Procesul -Franz Kafka

(recenzia aici)

Probabil faptul că romanul „Procesul” nu a fost niciodată finalizat, deși are un capitol care încheie povestea, a făcut cititul cărții mai greoi, m-a făcut să împărtășesc zbuciumul acuzatului, chiar ajungând să-mi doresc la fel de mult ca și el să existe o scăpare. În mod misterios în ziua în care acesta împlinește 31 de ani își achită pedeapsa cu un cuțit în inimă, răsucit de doua ori, și este lăsat să moară „Ca un câine! spuse el, și era ca și cum rușinea ar fi trebuit să-i supraviețuiască”.

Deși pare ilogic și de condamnat o astfel de idee, lectura tinde să te conducă spre a fi de acord cu personajul, și anume că moartea era singura șansă de a evada

procesul                             procesul franz kafka 800x445

Batranul si marea-Ernest Hemingway 

(recenzia aici)

Este o lectură simplă, dar completă, pe care am parcurs-o cu plăcere și ușurință (cartea având 173 pagini). Aceasta m-a dus uneori cu gândul la Pescărușul de Jonathan Livingston.

Monologurile bătrânului accentuează singurătatea, lupta cu greutățile, stăpânirea fricii și demnitatea. În viziunea lui Hemingway, pentru a reuși ai nevoie în primul rând de singurătate.

batranul-si-marea                             batranul-si-marea800x445

De Neinvins – Laura Hillenbrands (Unbroken) 

(recenzia aici)

de-neinvins                                de neinvins 800x445

Un Veac De Singuratate – Gabriel Garcia Marquez

un-veac-de-singuratate

Crima si pedeapsa – F.M. Dostoievski

crima-si-pedeapsa

Eu Sunt Zlatan. Zlatan Ibrahimovic Impreuna Cu David Lagercrantz

eu-sunt-zlatan

Despre frumusetea uitata a vietii – Andrei Plesu

despre-frumusetea

Il Principe. Principele – Niccolo Machiavelli

principele

Omul in cautarea sensului vietii- Victor E. Frankl

omul-in-cautarea-sensului-vietii

Pas cu pas – Klaus Iohannis

pas-cu-pas

MEMORII – David Rockefeller

memorii

Cleopatra. Povestea fascinanta a ultimei regine a Egiptului – Stacy Schiff

cleopatra

Slefuitorul de diamante. Invatatura budista despre succesul in afaceri si in viata

slefuitorul

Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

cel-mai-bogat-om-din-babilon

Leadership total – Anthony Silard

leadership-total

Exceptionalii. Povestea succesului – Malcolm Gladwell

exceptionalii

Cum sa vinzi un homar – Bill Bishop

cum-sa-vinzi-unhomar

Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent – Dale Carnegie

secretele-succesului

Biblia vanzarilor – Jeffrey Gitomer

biblia-vanzarilor

Despre fericire, viata si multe altele – Dalai Lama

despre-fericire-viata

Pierderea virginitatii. Autobiografia – Richard Branson

pierderea-virginitatii

Lettere copernicane/Scrisori copernicane – Galileo Galilei

lettere-copernicane

Cartea trezirii. Viata lui Buddha – Jack Kerouac

cartea-trezirii-viata-lui-buddha

Puterea de convingere – Napoleon Hill

puterea-de-convingere

Osho, Vol. 1: Traieste in felul tau

Osho, Vol. 2: Moral, imoral, amoral

Osho, Vol. 3: Credinta, indoiala fanatism

Osho, Vol. 4: Faima, bogatie si ambitie

Osho, Vol. 5: Destin, libertate si suflet

Osho, Vol. 6: Putere, politica si schimbare

Osho, Vol. 7: Calatoria devenirii umane

Osho, Vol. 8: Inocenta, cunoastere si uimire

Screw it, Let’s do it – Lectii din scoala vietii – Richard Branson

screw-it-lets-do-it

Conducta de milioane – Burke Hedges

conducta-de-milioane

Atitudinea este totul – Jeff Keller

atitudinea-este-totul

Curs practic de incredere – Walter Anderson

curs-practic-de-incredere

Uneori castigi, uneori inveti – John C. Maxwell

uneori-castigi-uneori-inveti

Liderul poti fi tu – Dale Carnegie

Puterea magica a gandului – David J. Schwartz

Dezvoltare personala pentru oameni isteti – Steve Pavlina

Cele 100 de legi absolute ale succesului in afaceri – Brian Tracy

Psihologia vanzarilor – Brian Tracy

Te-ai nascut bogat – Bob Proctor

Inteligenta sociala – Karl Albrecht

Bondarii nu pot sa zboare – Barry Siskind

Puterea cuvintelor – Hal Urban

Limbajul trupului – James Borg

De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda – Allan Pease, Barbara Pease

Motive pentru a zambi – Zig Ziglar

De la bine la excelent – Zig Ziglar

Dincolo de varf – Zig Ziglar

Arta vanzarii – Zig Ziglar

De la idee la bani – Napoleon Hill

Cine mi-a luat cascavalul? – Spencer Johnson

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul – Robin S. Sharma

Jocul seductiei – Neil Strauss

Principiul 80/20. Cum sa obtii mai mult cu mai putin – Richard Koch

Vanzatorul de elita – Michael Aguilar

Abilitati de comunicare – Allan Pease , Barbara Pease

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey

Saptamana de lucru de 4 ore – Timothy Ferriss

Ce-am facut cand am tacut – Andreea Esca

Secretul – Rhonda Byrne

In cautarea fericirii – Bertrand Russell

Tao Te Ching – Calea si Puterea – Lao Tzu

Cum sa faci avere – Donald J. Trump

cum-sa-faci-avere

Nu renunta niciodata! – Donald J. Trump

nu-renunta-niciodata

Cel mai vestit vanzator din lume- Og Mandino

cel-mai-vestit-vanzator

Steve Jobs. Biografie – Walter Isaacson

steve-jobs-biografia

Arta razboiului – Sun Tzu

arta-razboiului

Pescarusul Jonathan Livingston – Richard Bach

pescarusul

 Calea lui Mandela – Richard Stengel

calea-lui-mandela

 Misterul Regelui. Despre scris – Stephen King 

Misterul-regelui

Adauga un comentariu

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul protejat cu drept de autor!